Guide til riktig antrekk for bryllupsgjester

Guide til riktig antrekk for bryllupsgjester

Er du invitert som gjest i et bryllup? Som profesjonell bryllupsplanlegger og toastmaster med erfaring fra flere hundre bryllup både innenlands og utenlands, vet jeg hvor viktig det er med det riktige antrekket for anledningen. Her er mine beste tips for å velge det perfekte antrekket til den store begivenheten:

1. Forstå kleskodene

De fleste brudepar pleier å skrive hvilket antrekk de ønsker at gjestene skal ha på seg i bryllupsinvitasjonen.
Her er en oversikt over de vanligste kleskodene:

  • Pent antrekk: Her står gjestene fritt til å velge. Herrene kan gå med chinos og skjorte, uten krav om slips. Kvinnene kan velge en lett sommerkjole.
  • Dress: Litt mer formelt, med dress i blått, grått eller sort. Skjorte og slips kan være av den lekne sorten, mens kvinnene kan velge en pen kjole i lekne farger.
  • Mørk dress/smoking: Vanligst i bryllup. Menn i smoking eller mørk dress, kvinner i knelang eller lang kjole.
  • Gallaantrekk: Kjole og hvitt eller gallauniform for menn, og lang aftenkjole for kvinner. Smoking er også tillatt.
  • Folkedrakt eller bunad: Kan brukes som gallaantrekk, men passer uansett kleskode.

2. Vær tro mot din stil

Sørg for at antrekket reflekterer din personlige stil. Hvis du vanligvis ikke går i formelle klær, finn en balanse mellom kleskoden og det som føles naturlig for deg.

3. Ta hensyn til bryllupets tema og setting

Stedet og temaet for bryllupet kan ha påvirkning på hvilket antrekk du bør velge. Et strandbryllup krever noe helt annet enn et slottsbryllup. Tilpass antrekket slik at det harmonerer med omgivelsene og stemningen.

4. Vær oppmerksom på været

Ingenting er verre enn å fryse eller svette overdrevent på bryllupsdagen. Velg stoff og stil basert på årstiden og forventet vær.

5. Tenk på komforten

Du skal tilbringe en hel dag i dette antrekket, så sørg for at det er komfortabelt. God passform er nøkkelen til å se bra ut og føle deg bra.

6. Tidlig planlegging og tilpasning

Start jakten på det perfekte antrekket tidlig. Dette gir deg tid til nødvendige tilpasninger og for å finne de riktige tilbehørene som kompletterer antrekket.

7. Koordiner med din partner

Ditt antrekk bør komplementere det din partner velger. Samkjør farger og stil for et sammenhengende og stilfullt utseende.

8. Ikke glem tilbehøret

Detaljene gjør antrekket komplett. Velg tilbehør som forbedrer antrekket. Tenk på komfortable sko, smykker, klokke, belte og eventuelle andre detaljer som kan løfte ditt utseende.

Bryllupsplanlegger og toastmaster Kenneth Smørdal

Denne bloggen er skrevet av bryllupsplanlegger og toastmaster Kenneth Smørdal.
Ønsker dere en entusiastisk toastmaster med lang erfaring, stødig ledelse og en selskapelig humor? Kenneth Smørdal sørger for at festen blir ledet på en profesjonell og underholdende måte. Les mer